Scroll to top

Udviklingsminister Ulla Tørnæs melder sin ankomst på Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde


Haderslev Topmøde - 26. april 2019 - 0 kommentarer

Med udviklingsministerens deltagelse på topmødet danner Haderslev Kommune ramme for hele fire hovedtalere og et stærkt ekspertpanel, som i næste uge vil diskutere udenrigs-, udviklings- og forsvarspolitiske spørgsmål.

Det glæder Haderslev Kommune, at minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V), har meldt sin ankomst til årets Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde, som afholdes på Kulturhus Harmonien den 2. maj. Ministeren vil i sin tale på topmødet dele sine perspektiver på, hvilken rolle Danmark spiller i det internationale nødhjælps- og udviklingsarbejde og hvilke muligheder og udfordringer, FN-systemet står over for ift. at løse globale konflikter og trusler.

Ulla Tørnæs har været minister for udviklingssamarbejde siden november 2016. Hun har tidligere besiddet poster som hhv. uddannelses- og forskningsminister, minister for udviklingsbistand og undervisningsminister. Tørnæs har desuden været politisk ordfører for Venstre og har ligeledes en baggrund fra Europa-Parlamentet.

Dette års fokus for Topmødet er FN, EU og NATO – de institutioner, der er sat i verden for at løse og afværge konflikter samt skabe ramme om samarbejde og udvikling, både i Europa og ude i verden. Topmødet stiller i år spørgsmålet, om institutionerne er ”fit for purpose”, magter de opgaverne i dag og hvis ikke, hvad bør vi så gøre?

Related posts